Kapesní průvodce dietologií | Dospělí Set anglického originálu s českým překladem

Kód: 9789086597543
780 Kč
Skladem (2 ks)
Můžeme doručit do:
3.4.2024
Možnosti doručení

Set anglického originálu s českým překladem | Dietetic Pocket Guide | Adults (Kapesní průvodce dietologií | Dospělí)vydaný VU University Press, Holandsko, 2017.

    

Detailní informace

Detailní popis produktu

Dietetic Pocket Guide je stručná a velmi přehledná publikace, zabývající se klinickou výživou, kterou recenzovali mezinárodní odborníci. Obsahuje mnoho tabulek a grafů, referenčních hodnot, klasifikace nemocí a stavů, současná doporučení a informace o adekvátní nutriční podpoře.

Český překlad je určen jako pomůcka pro práci s anglickým originálem a je jeho nedílnou součástí. Aby byly dodrženy podmínky vydavatele o nešíření českého překladu bez originální knihy, jsou v českém překladu vynechány číselné údaje tabulek a grafů. Čísla jsou snadno dohledatelná v originální publikaci, jelikož český text má zachováno stejné stránkování a velmi podobnou grafiku jako originální text. Přidanou hodnotou práce s originálním textem se tak stane přirozené zapamatování odborných termínů v angličtině.

Kniha vznikla díky dobrovolnické práci členů České asociace nutričních terapeutů, kteří knihu přeložili ve svém volném čase bez nároku na honorář.

Grafické zpracování a tisk českého překladu zajistila společnost B. Braun Medical. 

logo-zelonocerne      Logo_Sharing_Expertise

 

Přehled témat, která naleznete v publikaci:

Nutriční stav

1.1. Měření tělesné hmotnosti a výšky

1.2. Podváha, normální hmotnost, nadváha, obezita

1.3. Podvýživa (synonymum: malnutrice)

1.4. Screeningové nástroje pro hodnocení podvýživy

1.5. Sarkopenie a křehkost

Potřeba energie, bílkovin a tekutin

2.1. Energetický metabolismus

2.2. Potřeba energie

2.3. Potřeba bílkovin

Makro a mikroživiny

3.1. Makroživiny

3.2. Mikroživiny

Gastrointestinální trakt; trávení a vstřebávání

4.1. Ústa a chuť

4.2. Gastrointestinální trakt

4.3. Vodní bilance

4.4. Vliv zkrácené délky střeva (syndrom krátkého střeva) na absorpční kapacitu

Klasifikace orgánového selhání a onemocnění

5.1. Orgánové selhání

5.2. Další hodnocení (skóre) specifická pro daná onemocnění

5.3. Nádorová onemocnění

5.4. Klasifikace v intenzivní péči

5.5. Dědičné metabolické poruchy

Laboratorní hodnoty

6.1. Obecné násobky jednotek

6.2. Referenční rozmezí v klinické chemii

6.3. Bílkoviny v krvi

6.4. Anémie

6.5. HbA1c

6.6. Kalciofosfátová rovnováha

6.7. Hodnoty krevních plynů (Astrup)

6.8. Laboratorní monitoriování při parenterální výživě (EV,PV)

6.9. Realimentační syndrom

6.10 Osmolarita a osmolalita

Tělesné odpady

7.1. Stolice 

7.2. Moč

7.3. Složení tělních tekutin

Interakce potravin s léčivy, interakce léčiv s potravinami a strategie rehydratace

8.1. Interakce potravin s léčivy

8.2 Interakce léčiv s potravinami

8.3. Rehydratační strategie

Složení těla

9.1. Složení těla

9.2. Metody měření tělesného složení

Hodnocení dalších výstupů tělesného, funkčního, psychologického a sociálního stavu

10.1. Tělesný stav

10.2. Funkční stav

10.3. Psychický stav

10.4. Sociální stav (kvalita života)

10.5. Komplexní hodnocení zdravotního stavu

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz